KUHAMO DOMA
Palačinke, tiste z okusom po jajcih
Sladek rižev narastek
Prosena kaša
Božajoča jed, ki nam bo dala veliko moči in energije. Mlečna prosena kaša
Čas kuhanja 10–15 minut.
Sestavine
– 1 l mleka
– 200 g prosene kaše
– 2 žlici sladkorja
– 100 g temne čokolade
– po želji grobo narezani mandlji, orehi, rozine
Priprava
1. V dovolj velik lonec nalijemo mleko in ga sladkamo.
Pristavimo in počakamo, da zavre.
2. Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.
3. V vrelo mleko vsujemo oprano proseno kašo,
počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
4. Kuhano kašo postrežemo s koščki čokolade, oreščki
in rozinami. Lahko tudi kot sladico.
Koristen nasvet: Svetujem, da kašo pred uporabo na hitro preberete, saj je
v zavitku pogosto precej nesnage.
Namig: Lahko zmanjšate količino čokolade in jo nadomestite s čudovitimi
slivami, ki ste jih pred tem dušili z nekaj ruma in cimeta. Ko se skoraj
razpustijo, so zrele za med kašo.
Fotografirajte postopek priprave in pogrinjka. V priponki pošljite v spletno učilnico.
DOBER TEK!
Ni komentarjev:
Objavite komentar